Am un restaurant si as vrea sa folosesc metoda cantitativ valorica la pret de achizitie.
1. 301 = 401
2. 601 =301 Bon de consum
3. Raport de productie 345=711
4. 371 = 345
5. 5311 = 701
6. 607 = 371
Nu mai folosesc 378 si 4428
Va rog sa mi spuneti daca este corect?
Multumesc!
1. 301 = 401
2. 601 =301 Bon de consum
3. Raport de productie 345=711
4. 371 = 345
5. 5311 = 701
6. 607 = 371
Nu mai folosesc 378 si 4428
Va rog sa mi spuneti daca este corect?
Multumesc!
Adaugata in
2 raspunsuri
Consultant Adrian Condurache
Raspunsuri la intrebarea
la 07 Ian. 2016
Pentru activitatea de restaurant se considera productie in baza retetarului dar acesta are si adaos comercial pe care trebuie sa il inregistrati. Doar in cazul in care fiecare produs vandut nu este realizat in baza unei retete fiind in baza unui deviz ce se modifica cu fiecare comanda nu se aplica adaosul.
User Adrian Paul Bostina
Raspunsuri la intrebarea
la 07 Ian. 2016
Buna ziua,
Este corect.
Documentul de intocmit pentru punctul 3. este "bonul de predare, transfer, restituire -cod 14-3-3A"
La pct. 5 se foloseste ct. 707.
Daca societatea este platitoare de TVA inregistrarile prezentate de dvs. se schimba.
Adoasul rezulta din diferenta intre ct. 707 si 607, nu este obligatoriu de evidentiat prin ct. 378 la metoda cantitativ valoric.
Trebuie sa folositi fise de magazie.