Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Marfa din Elvetia,monografia contabila

Avem o achizitie intracomunitara de marfa din Elvetia(2 colete). Conditii de livrare FCA.Transportul marfii este efectuat cu un autoturism al unei societati din Romania.Vreau sa stiu:
1. Cum inregistreaza corect achizitia de bunuri de la societatea din Elvetia in evidentele contabile si cum se declara corect prin decontul de taxa?
2.Ce taxe trebuie platite?
3.Am nevoie de CMR de la transportator sau doar de factura?


3 raspunsuri


la 01 Iul. 2014
Conform prevederilor Codului fiscal pentru a fi considerata achizitie intracomunitara, trebuie ca marfa sa se deplaseze in cadrul comunitatii dintr-o tara in alta, justificarea fiind facuta cu documentele de transport CMR. Inregistrarea contabila este la fel si pentru marfa interna si pentru achizitie intracomunitara, declararea taxei fiind in functie de inregistrarea partilor in scop de TVA. Din punctul de vedere al facturii, aceasta este obligatorie precum si dovada trasnsportului adica CMR; chiar daca faceati transportul cu autoturismul firmei dumneavoastra, trebuie sa completati si avizati CMR la fiecare trecere de frontiera.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 02 Iul. 2014
Achizitea din Elvetia este o achizitie intracomunitara sau import?Eu primesc un invoice de la societatea elvetiana fara TVA?Eu platesc TVA in vama(in ce vama) sau fac taxare inversa?Are Elvetia un statut special?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 02 Iul. 2014
Scuze, dar am preluat exprimarea dumneavoastra. Achizitia se considera import, inregistrarea fiind aceeasi pe care am expus-o, doar taxa se plateste in vama si este posibil taxe vamale in functie de clasificarea produselor si clauzele vamale comunitare privind Elvetia.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x