Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

lichidare firma si inregistrare in contabilitate

BUNA ZIUA .Va rog sa ma ajutati:avem o societate pe care trb.sa o inchidem(este inchisa de camera de comert},dar la finante figuram activi pentru ca am inteles ca trebuia sa intre pe rol lichidatorul,dar nu sa intimplat.Acum noi vrem sa lichidam societatea si administratorul are bani de recuperat din firma si vreau sa lichidez mijloacele fixe{putine-amortizate integral} si obiectele de inventar{toate date in folosinta} si deasemenea marfa pe care o mai are in stoc prin atribuirea acestora administratorului in contul sumelor de bani pe care ii are la societate.Se poate face asta si ce trebuie sa facem,acte si inregistrare in contabilitate.Si ce se va intimpla la finante ca noi sa nu mai figuram,ce trebuie depus la ei? VA MULTUMESC MULT.

3 raspunsuri


la 26 Mai. 2015
Daca pentru lichidarea societatii au fost folosite serviciile unui lichidator, doar acesta poate dispune de vanzarea activelor si repartizarea valorii acestora catre creditori. In acest moment trebuie sa vedeti care este faza de lichidare, lichidatorul, prezentarea actelor etc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 26 Mai. 2015
Noi am deschis proces pt.continuarea activitatii,dar am pierdut,judecatorul a declarat-o inchisa cu toate ca lichidatorul a trimis o scrisoare {care a fost prezentata la proces} prin care spune si declara ca nu a deschis procedura de lichidare.Nici nu a luat legatura cu noi,noi l-am contactat pentru proces.Ce putem face mai departe?Trebuie inchisa,nu mai putem functiona!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 26 Mai. 2015
Este inchisa juridic, dar trebuie inchisa fiscal de catre lichidator. Nu puteti valorifica activele unei firme care nu are identitate. Singura persoana care poate incheia lichidarea este lichidatorul respectiv.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x