Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Intreprindere individuala

Am o intreprindere individuala cu profil de tamplarie si prelucrare materiale metalice si din aluminiu, mai exact face scari din metal si alte ca si o tamplarie din aluminiu. Cum se inregistreaza materiale apoi facturile de produse finite si ce obligatii sunt?
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 07 Iun. 2012
Vezi prevederile OUG 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale. Titularul intreprinderii individuale va tine contabilitatea in partida simpla, conform OMFP nr. 1040/2004. Registrele obligatorii care trebuie achizitionate sunt: Registrul Jurnal de incasari si Plati; Registrul Inventar si Registrul Unic de Control. In baza documentelor justificative facturi, chitante etc se vor include in Registrul jurnal de incasari si plati: - Sumele incasate pentru determinarea venitului, urmand a fi tratate drept incasari, - cheltuielile efectuate in scopul pentru care au fost acordate vor fi tratate drept plati. La finalul anului, se calculeaza rezultatul, conform legislatiei aplicabile, si se aplica impozitul pe venit. Vezi ART. 48 din Codul fiscal privitor la regulile generale de stabilire a venitului net anual din activitati independente, determinat pe baza contabilitatii in partida simpla.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x