Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

inregistrare contabila servicii proiectare studiu pedologic puz

Buna ziua!

Societatea unde lucrez are ca obiect de activitate colecatarea deseurilor nepericuloase. Va rog sa imi spuneti cum inregistrez o factura de servicii proiectare studiu pedalogic plan urbanistic rural?
Va trebui pe cheltuieli de dezvoltare?

Multumesc!
Maria
Adaugata in   Monografii contabile

2 raspunsuri


la 06 Oct. 2014
Daca aceste servicii sunt efectuate fara a finaliza cu realizarea proiectului puteti inregistra in contul 628 -alte cheltuieli cu serviciile executate de terti. In debitul contului 628 se inregistreaza sumele datorate sau achitate pentru alte servicii executate de terti (401, 408, 471, 512, 531, 542) iar la sfarsitul perioadei, soldul se transfera asupra contului de profit si pierdere (121).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Oct. 2014
Imobilizarile de natura cheltuielilor de dezvoltare sunt generate de aplicarea rezultatelor cercetarii sau a altor cunostinte, in scopul realizarii de produse sau servicii noi sau imbunatatite substantial, inaintea stabilirii productiei de serie sau utilizarii. Deci pentru a putea fi inregistrate la cheltuieli de dezvoltare, acestea trebuie sa indeplineasca niste criterii de recunoastere, care se refera in primul rand la intentia de a definitiva un prototip/imobilizare/produs, la capacitatea logistica si financiara de a face acest lucru. Cheltuielile de dezvoltare sunt imobilizate numai in conditiile in care este vorba de proiecte individualizabile in mod clar, si care sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa se poata calcula un cost distinct recuperabil (prin amortizare) in timp, sa aiba sanse mari de reusita tehnica si de rentabilitate comerciala. Sfatul meu e sa le treceti pe cheltuieli ale perioadei daca unul din criterii nu e indeplinit si mai ales daca suma nu influienteaza in mod semnificativ rezultatul. Atentie, recunoasterea acestor sume ca fiind cheltuieli de dezvoltare are implicatii fiscale, in sensul majorarii profitului impozabil (cheltuielile se amortizeaza pe durata estimata de finalizare a proiectului, de regula 2-5 ani).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x