Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inregistrare contabila bonuri carburant

Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca e corect cum gandesc inregistrarea bonurilor de carburant- cumpara soferul carburant cu bon fiscal ( fara CUI, si valori mai mici de 100 euro) iar la inceputul lunii urmatoare ni se face o singura factura pt.bonurile de carburant din luna anterioara. In momentul achizitiei de carburant inregistrez 6022=408 valoare fara tva,44280=408 cu tva-ul aferent si 401=5311 total valoare bon; cand vine factura inreg. 408=401 toata valoarea, 4426=44280 tva-ul. Este corect? Multumesc anticipat!

1 raspuns


la 06 Aug. 2014
Puteti sa le inregistrati si in acest fel, dar daca inregistrati cheltuiala in momentul in care aveti bonul fiscal fara CUI inregistrat, aceasta va trebui sa fie considerata nedeductibila pana in momentul inregistrarii facturii tinand cont ca prevederile pentru TVA se aplica si cheltuielii. Daca achizitia este in timpul lunii iar factura este emisa in luna urmatoare nu este in regula nici pentru vanzator nici pentru cumparator. Eliberarea facturii trebuie sa fie facuta cu data ultimei zile a lunii cumuland valoarea bonurilor acumulate pe parcursul acestei perioade.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x