Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

inchidere conturi mijloace fixe monografie

Buna ziua.AM mijloace fixe amortizate integral si vrem sa inchidem firma.CE inregistrari fac ca sa inchid contul de mijloace fixe,adica am la contul 2133 suma de 80464 si la contul 2814 suma de 80464.
Multumesc!

3 raspunsuri


la 03 Sep. 2015
Contul de mijloc fix este amortizat integral caz in care calculul se simplifica, valorificarea la valoarea justa se va considera venit impozabil, lichidarea firmei presupunand valorificarea patrimoniului si acoperirea datoriilor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Sep. 2015
nu avem datorii decit la administrator,in cazul acesta cum procedez?o monografie contabila se poate?Nu le vinde mijloacele fixe.MULTUMESC
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Sep. 2015
Mijloacele fixe trebuie evaluate inainte de vanzare, iar datoria catre administrator daca este certa se poate achita cu aceasta suma in contabilitate. La lichidarea unei firme se evalueaza activele si pasivele iar cu bunurile existente in patrimoniu se achita datoriile. Daca firma nu are datorii decat catre administrator, in baza evaluarii se poate vinde mijlocul fix catre acesta urmand a se face o compensare a datoriei din contul 4551.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x