Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

fond handicap

La o firma am peste 50 de salariati si deci platesc fond de handicap.
Daca eu achizitionez produse de la o firma protejata de aceeasi valoare mai trebuie sa fac inregistrarea in contabilitate a sumei sau nu?
Adaugata in   Monografii contabile

2 raspunsuri


la 27 Iun. 2012
Vezi prevederile art.78 alin 3din Legea nr. 448/2006 privind protec??ia ??i promovarea drepturilor persoanelor cu handicap In cazul in care nu angajati persoane cu handicap puteti opta pentru ??ndeplinirea uneia dintre urmÄ?toarele obliga??ii: - sÄ? platiti lunar cÄ?tre bugetul de stat o sumÄ? reprezent??nd 50% din salariul de bazÄ? minim brut pe ??arÄ? ??nmul??it cu numÄ?rul de locuri de muncÄ? ??n care nu sau angajat persoane cu handicap; - sÄ? achizi??ionati produse sau servicii de la unitÄ???i protejate autorizate, pe bazÄ? de parteneriat, ??n sumÄ? echivalentÄ? cu suma datoratÄ? la bugetul de stat ??n condi??iile prevÄ?zute la lit. a." In cazul in care optati pentru a doua varianta, in luna respectiva nu aveti obligatia declararii sumei prin formularul 100. Asadar, nu se inregistreaza pe cheltuieli fondul de handicap. Totusi tineti o evidenta stricta a acestor achizitii utilizati un analitic distinct.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Iun. 2012
Multumesc! stiam ceva dar nu eram sigura.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x