Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

factura proforma

Daca administratorul este inregistrat in scopuri de TVA in Romania si intocmeste o factura proforma avans/livrari de marfuri in UE pentru intracomunitara si cel din cadrul UE care este inregistrat WIES in tara sa, vireaza bani ptr ea, cum o inregistrez in contabilitate? Trebuie sa declar in D390 si D300 sau trebuie sa se intocmeasca factura intracomunitara cu Taxare inversa ptr. acest avans?
Eu stiu ca :
Factura proforma nu se inregistreaza in evidentele contabile si nici in declaratiile fiscale/informative ale nici unei societati emitenta/primitoare. Cumva gresesc?
Va multumesc.
Adaugata in   Monografii contabile

3 raspunsuri


la 20 Iun. 2012
daca nu a sosit factura pentru avansul achitat, autofacturati, in termen de 15 zile, la cursul din data achitarii avansului. Transmiteti si autofactura furnizorului. Factura se raporteaza in D390. Vezi art.1342, 153 si 155 din Codul fiscal.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Iun. 2012
eu incasez avansul si tot eu facturez , ca atare trebuie sa fac factura de avans sau cea cu marfuri in 15 zile? Multumesc
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 21 Iun. 2012
Se emite factura pentru avansul incasat. La livrarea fizica a bunurilor se emite factura de livrare si factura de stornare a avansului facturi separate sau regularizarea avansului se poate face in factura de livrare. Factura de avans se declara in 390. Daca factura de livrare difera valoric de cea de avans se declara in 390 diferenta.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x