Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Factura fiscala intocmita de bon fiscala

Buna ziua, vreau sa va intreb daca un bon fiscal de la furnizor care este insotit si de factura (acestea reprezinta documentul de plata) nu are stampila pe el, poate fi inrehistrat ca si document de plata.
Mentionez ca reprezinta plata la o factura ( aceasta este intocmita corect conform normelor in vigoare).
Multumesc frumos!

2 raspunsuri


la 03 Iun. 2014
In cazul in care s-a emis si factura fiscala, se poate inregistra si bonul fiscal pentru plata respectiva. Aveti in vedere prevederile ART. 1 din OUG Nr. 28 / 1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale . Astfel, operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale. Operatorii economici prevăzuţi la alin. (1), denumiţi în continuare utilizatori, au obligaţia să emită bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale şi să le predea clienţilor. La solicitarea clienţilor, utilizatorii vor elibera acestora şi factură fiscală.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Iun. 2014
Daca bonul fiscal este eliberat de casa de marcat fiscalizata, aceasta justifica incasarea numerar, faptul ca este insotit de factura, presupun ca este din cauza ca furnizorul nu poate sa va inregistreze codul fiscal pe bon. Faptul ca aveti factura fiscala corect completata, face ca lipsa stampilei pe bonul fiscal sa fie nesemnificativa din punct de vedere fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x