Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contabilizare mod de lucru pay point

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o monografie sau macar cateva indicatii cu procedura de inregistrare in contabilitate a operatiunilor pay point. Am un abc alimentar la care ii tin tot eu si contabilitatea.In ideea de a atrage clienti am fost de acord sa instalez in incinta magazinului si un terminal pay point.La facturile de utilitati pe care le incasez prin pay point am inteles procedura de lucru(sau macar asa cred):din incasari primesc un comision pe care eu il facturez fara tva catre pay point, desi sunt platitoare de tva.Este corect? trebuie sa evidentiez si in contabilitatea firmei mele incasarea facturilor de utilitati prin terminalul pay point.

Acum vine partea grea pe care eu nu reusesc sa o inteleg: tot prin pay point pot sa cumpar cartele reincarcabile pentru care mi se emite factura de catre pay point pt o saptamana, am inteles ca la aceste cartele eu pot sa imi pun adaos, dar vanzarea lor trebuie sa o inregistrez si in casa de marcat a magazinului?factura primita de la pay point trebuie sa o incarc in raportul de gestiune, desi ei modifica cursul valutar in fiecare zi?apoi rapoartele scoase din aparatul pay point seara (ca un fel de raport z al casei de marcat ) trebuie sa le inregistrez undeva in contabilitatea mea sau simpla lor existenta este suficenta pt cei de la antifrauda? Totodata, va rog, daca se poate sa ma ajutati si cu o monografie contabila a inregistrarilor necesare in contabilitate atat pt facturile de utilitati cat si pentru cartele si un sfat in ceea ce priveste modul de lucru corect, acolo unde este cazul. Imi cer scuze, sunt incepatoare in domeniu si nu imi permit amenzi de nici un fel din partea autoritatilor si am foarte multe de invatat!
Mii de multumiri anticipat!
Alina
Adaugata in   Monografii contabile

3 raspunsuri


la 20 Ian. 2014
vand in vedere prevederile Ordinului 3055/ 2009 cu modificarile si completarile ulterioare, in opinia mea monografia este urmatoarea: - Incasare facturi pay point, enel, romtelecom etc : 5311=462 (utilizati analitice) - virarea banilor catre enel, romtelecom etc: 462 (utilizati analitice) = 5121 - intocmiti lunar factura de comision cu TVA 4111 (utilizati analitice) =% 708 4427 - incasarea comisionului 5121 =4111 (utilizati analitice)
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Ian. 2014
In primul rand, vreau sa va multumesc pentru ajutorul acordat! Eu nu am cont bancar, incasarile pe care le fac pentru facturile de utilitati, le platesc cash la banca direct in contul pay point.Atunci mai are rost sa folosesc 5121? Multumesc
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 21 Ian. 2014
utilizati contul 5311 (casa)
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x