Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cont impozit pe venit

In ce cont inregistrez cheltuieli cu impozitul pe venitul microintreprinderilor? 691 sau 698? Multumesc.
Adaugata in   Monografii contabile

2 raspunsuri


la 13 Mai. 2013
Buna ziua, Dupa parerea mea ar trebui sa folositi Contul 698 "Alte cheltuieli cu impozitele care nu apar in elementele de mai sus" este un cont cu functie de activ. Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta cheltuielilor cu impozitul pe venit platit de microintreprinderi si a altor impozite, conform reglementarilor emise in acest scop. In debitul contului 698 "Alte cheltuieli cu impozitele care nu apar in elementele de mai sus" se inregistreaza: - valoarea impozitului pe venitul microintreprinderilor (441). Contul 698 poate fi creditat in cursul perioadei, pentru operatiile in participatie, cu sumele transmise pe baza de decont. La sfarsitul perioadei, soldul contului 698 se transfera asupra contului de profit si pierdere (121).
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Mai. 2013
Sau, puteti sa faceti analitice la contul 691 pentru: micro, pentru impozit profit sau forfetar (daca cumva va fi cazul). La fel si la contul 441. O zi buna.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x