Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cont extrabilantier

buna ziua,va rog sÄ? mÄ? ajutati cu urmÄ?toarea problemÄ?.:am obiecte de inventar aflate in custodie la soc.com.pe baaza de contrcate de custodie,am materiale auxiliare de asemenea la terti.pe langa inreg.303=401,4426=401,603=303,cred ca trebuie sa inregistrez si extrabilantier in contul 8039 ,obiectele de inventar ,dar nu stiu cum .Nu am mai lucrat cu conturi extra.Va rog mult o nota contabila pentru cele de mai sus si inchiderea ex.cu acest cont,sau mai e nevoie de altul pentru materiale auxiliare?deci eu dau in folosinta ob.de inventar.VÄ? multumesc anticipat.
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 16 Ian. 2012
sumele se pot inregistra extracontabil in contul 8035 Stocuri de natura obiectelor de inventar date ??n folosinta. Aceasta inregistrare este utila cu ocazia inventarierii patrimoniului, pentru ca asigura o evidenta a obiectelor de inventar date in folosinta de-a lungul timpului, si constituie o baza pentru verificarea listelor de inventar. ?Žn debitul contului 8035 ''Stocuri de natura obiectelor de inventar date ??n folosin??Ä?'' se ??nregistreazÄ? valoarea stocurilor de natura obiectelor de inventar date ??n folosin??Ä?, iar ??n credit, acelea??i stocuri, ??n momentul scoaterii lor din folosin??Ä?. Soldul contului reprezintÄ? valoarea stocurilor de natura obiectelor de inventar date ??n folosin??Ä?.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x