Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Compensare intre doua societati comerciale

Buna ziua,

Firma mea (A) are mai multe facturi emise catre firma (B) in suma de 15000 lei care au devenit scadente.
Firma B mi-a dat un autoturism in contul acestor datorii, mi-a emis factura de aceasta suma, urmand sa facem ordin de compensare.
Intrebarea mea este cine face ordin de compensare, doar o firma sau amandoua? Si potrivit facturii emise de firma B pentru autoturism , care are valoare mai mare de 10000 lei , dar nu este scadenta, cum se procedeaza?
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 09 Iul. 2013
Ordinele de compensare se vor emite de ambele societati. Pentru facturi cu valori mai mari de 100 milioane lei, compensarea datoriilor neplatite la termenele scadente se va realiza numai in conformitate cu prevederile regulamentului de compensare aprobat prin HG 685/1999, iar pentru suma reprezentand contravaloarea facturilor mai mici de 100 milioane lei, inclusiv compensarea reciproca intre contribuabili, persoane juridice, se poate efectua si in afara cadrului institutional creat de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 77/1999, dar pe baza acelorasi formulare. Avand in vedere Art. 2 alin.(1) din NORMELE METODOLOGICE de aplicare a HG nr. 685/1999 privind monitorizarea datoriilor nerambursate la scadenta ale contribuabililor, persoane juridice, in vederea diminuarii blocajului financiar si a pierderilor din economie, contribuabilii, persoane juridice, sunt obligati sa se conecteze prin INTERNET sau sa foloseascã suportul magnetic (dischete) pentru a transmite in baza de date a Institutului de Management si Informatica datele privind platile restante mai vechi de 30 de zile, cu o valoare mai mare de 100 milioane lei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x