Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

combustibil deductibil la un contract de comodat la un SRL

Buna ziua,
In cazul unui contract de comodat la un Srl din cate am inteles, cheltuiala cu combustibil este deductibil 50 %, iar cheltuielile cu intretinerea si functionarea integral, daca este specificat acest lucru in contract.
Mentionez faptul ca masina este folosita de administrator in intersul firmei sau contabil (deplasare la sediul social al firmei, care este in alta localitate, la REGISTRUL COMERTULUI, ETC).
Este obligatoriu intocmirea deconturilor de cheltuieli si foilor de parcurs?
Multumesc frumos!

2 raspunsuri


la 18 Oct. 2014
Procentul de deductibilitate pentru combustibil si cheltuielile de intretinere este acelasi, 100%, 50% sau deloc. Cand aveti un contract de folosinta incheiat intre proprietar si societate, obiectul fiind autovehiculul, se poate indeplini una din conditiile specificate in Codul fiscal, respectiv acesta sa fie utilitara, sau cu prifil de transport sau sa fie utilizata in interesul economic al societatii. Problema este ca in cazul in care administratorul utilizeaza in regim de comodat autovehiculul perosnal, pentru a se putea deduce cheltuielile cu combustibilul si intretinerea trebuie completate deconturi si foi de parcurs, altfel nu puteti justifica deplasarea in interesul societatii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Nov. 2014
Buna ziua, In cazul deducerii de 50%, nu ar trebuii completate doar deconturile?...fara foi de parcurs???!!!!!!!! Multumesc
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x