Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cheltuieli de protocol

Buna ziua!
Rog sa ma ajutati cu o mica nelamurire. Firma la care tin contabilitate ofera produse gratis la fiecare comanda duse la domiciliul clientului. Se considera aceste produse cheltuieli de protocol? Cum sa le fac intrarea? Eu le introduceam pe 301 cu analitic, iar descarcarea de gestiune o faceam prin relatia 623=301. E corect asa? Sau descarcarea as putea-o trece pe 601=301, ca facand parte din costul produsului?
Iar in cazul in care sunt pe pierdere trebuie calculat TVA colectat?
Va multumesc mult!
Adaugata in   Monografii contabile

3 raspunsuri


la 24 Apr. 2013
Eu fac asa: 301=401, iar produsele pe care le primesc gratis le consider discount si fac 401=767. Si ma incarc cu cantitatea totala. Programul de conta imi face asta. Eu am o pensiune, bar si restaurant si primesc produse de genul 3 baxuri apa si unul gratis. Acel bax gratis este pe factura cu minus.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Apr. 2013
In cazul meu, acord produse gratis, adica la fiecare pizza livrata se acorda o apa gratis. Cu pot inregistra aceasta operatiune? Se considera a fi cheltuieli de protocol? Sau doar o descarc prin 601?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 26 Apr. 2013
Daca discountul acordat este cuprins in factura de livrare a produselor, se ajusteaza valoarea de intrare a acestora: 4111=% 707 4427 Daca discountul este facturat ulterior dupa livrarea produselor: %= 4111 709 4427 Vezi prevederile Ordinului 3055/2009 cu modificarile si completarile ulterioare. Produsul oferit gratuit trebuie sa apara si pe bonul fiscal- ca reducere comerciala.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x