Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cheltuieli cu intretinerea masinilor

Cum se diferentiaza pe conturi cheltuielile cu intretinerea masinilor?
De ex.combustibilul il inregistram pe 6022 in corespondenta cu 401.Dar daca sunt alte cheltuieli cum ar fi ulei motor cumparat separat fara revizie,ad blue,anvelope,baterie auto, pe ce conturi se inregistreaza pentru a nu fi necesar sa fie facut NIR pt ele si bon de consum?se pot inregistra direct pe cheltuiala fara sa fie nevoie sa treaca prin clasa 3?Pe ce conturi se vor inregistra fiecare dintre acestea?
Apoi facturile de reparatii de masini se pot inregistra direct pe cont 611 sau doar manopera este pe 611,iar piesele si alte consumabile care apar pe deviz se inregistreaza separat?
Reviziile si inspectia tehnica periodica sunt cont 611 sau 628?Dar manopera pt montat/demontat anvelope atunci cand se cumpara anvelope?
Va rog sa ma lamuriti asupra acestor aspecte.Multumesc.

3 raspunsuri


la 28 Mai. 2019
Pentru cheltuielile autovehiculelor se poate tine o evidenta extracontabila sau se pot aplica analitice la conturile de cheltuieli aferente. Consumabilele, ca uleiul de motor se inregistreaza pe clasa 3 daca intra in gestiune si pe clasa 6 daca intra in consum. Puteti inregistra direct pe cheltuiala 6024 ca piese de schimb sau pe 611 ca reparatii cu piese sau materiale. La cumpararea anvelopelor cu montaj, se inregistreaza la fel ca si celelate reparatii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Mai. 2019
Imi cer scuze ca insist,dar nu m-am lamurit in totalitate. Deci, ulei motor sau ad blue se poate inregistra direct pe cont 6028,iar anvelope si baterie pe cont 6024 fara a mai fi nevoie de NIR?Mentionez ca nu luam sa facem stoc. Nu am inteles nici daca facturile de reparatii de masini se pot inregistra direct pe cont 611 sau doar manopera este pe 611,iar piesele si alte consumabile care apar pe deviz se inregistreaza separat? Reviziile si inspectia tehnica periodica sunt cont 611 sau 628?Dar manopera pt montat/demontat anvelope atunci cand se cumpara anvelope?As putea sa primesc un raspuns mai detaliat? Multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 30 Mai. 2019
Daca nu aveti achizitii pe stoc, nu folositi clasa 3, ci le inregistrati direct pe cheltuiala. Sau faceti inregistrarea prin clasa 3, cu nir si descarcare de gestiune, in functie de proceduri.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x