Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

CAEN 4673

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o monografie contabila pt.caen 4673 obtinuta recent ,magazinul avand comert cu amanuntul ,acum vrea sa se ocupe si cu cumpararea de paleti din lemn pe care sa-i repare si sa-i vanda. Paletii ii cumpara de la tir-uri fara documente, ii repara si ii vinde iar eu cum fac intrarea deoarece comertul cu ridicata caen 4673 prevede intermedierea doar intre pers.juridice .Daca gresesc va rog sa-mi spuneti si va rog mult sa ma ajutati in rezolvarea acestei probleme.
Multumesc !
Adaugata in   Monografii contabile

2 raspunsuri


la 14 Nov. 2011
NOTA DE RECEPTIE SI CONSTATARE DE DIFERENTE serveste ca: - document pentru receptia bunurilor aprovizionate; - document justificativ pentru ??ncarcarea ??n gestiune - act de proba ??n litigiile cu carausii si furnizorii, pentru diferentele constatate la receptie; - document justificativ de ??nregistrare ??n contabilitate; Se foloseste ca document distinct de receptie ??n cazul; a bunurilor materiale cuprinse ??ntr-o factura sau aviz de ??nsotire a marfii, care fac parte din gestiuni diferite; b bunurile materiale primite spre prelucrare ??n custodie sau ??n pastrare; c bunuri materiale procurate de la persoane fizice ; d bunurilor materiale care sosesc ne??nsotite de documente de livrare; e bunuri materiale care prezinta diferente la receptie; f marfurilor intrate ??n gestiune la care evidenta se tine la pret de v??nzare cu amanuntul sau en gros; 2. Se ??ntocmeste ??n 2 exemplare, potrivit prevederilor legale, la locul de depozitare sau ??n unitatea cu amanuntul, dupa caz, pe masura efectuarii receptiei. In situatia ??n care la receptie se constata diferente. Nota de receptie si constatare de diferente se ??ntocmeste ??n 3 exemplare de catre comisia de receptie legal constituita.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Nov. 2011
Va multumesc mult,dar va rog sa-mi mai raspundeti o data : 1.pot sa inregistrez marfa doar in baza acestei note de receptie ? fara factura ? 2.la comertul cu ridicata se pot face achizitii si de la pers fizice ? 3. cum fac inreg.contabile la paletii rupti pe care ii repara si ii vinde ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x