Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Amortizarea contabila si amortizarea fiscala

Buna ziua .Care este diferenta dintre amortizarea contabila si cea fiscala?
Adaugata in   Monografii contabile

2 raspunsuri


la 02 Apr. 2012
Amortizarea contabila se calculeaza pe baza cotei de amortizare pentru intervalul cuprins intre data punerii in functiune a mijlocului fix si data recuperarii integrale a valorii de intrare . Amortizarea fiscala se calculeaza incepand cu luna urmatoare celei in care mijlocul fix este pus in functiune, pana la recuperarea integrala a valorii de intrare. Se are in vedere durata normala de functionare stabilita in Catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Apr. 2012
Consider ca raspunsul dvs.nu este suficient de explicit, intrucat : atat amortizarea contabila cat si amortizarea fiscala se calculeaza incepand cu luna urmatoare celei in care mijlocul fix a fost pus in functiune si pana la recuperarea integrala a valorii de intrare a acestuia. Nu aici este diferenta. Diferenta apare la durata de amortizare a activului, in sensul ca : *amortizarea fiscala tine cont de durata normala de amortizare prevazuta lege si in catalog pentru activul respectiv, pe cand *amortizarea contabila ia in calculul cotei de amortizare durata de utilizare economica a activului in cauza hotarata de conducerea societatii in conditiile legii, respectiv durata in care societatea decide ca se va putea folosi de activul respectiv : concret este vorba de intensitatea exploatarii si de procesul accelerat, in unele situatii, de degradare si uzura morala datorata progresului tehnic in domeniul respectiv. Diferenta dintre cele doua reprezinta cheltuiala "de" sau "ne" deductibila, in favoarea amortizarii fiscale.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x