Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

achizitie intracomunitara autoturism

Am urmatoarea situatie: suntem firma platitoare de TVA neinregistrata in registrul operatorilor intracomunitari, am achizitionat 1 masina second hand din Germania in val de 6300 eur. Masina am achizitionat-o de la o persoana fizica din Germania , factura fiind fara tva.Plata autoturismului s-a efectuat prin banca numai partial inainte cu o saptamana de emiterea facturii. Am rugamintea daca imi poate spune cineva nota contabila pt achizitia autoturismului respectiv plata acesteia ,daca trebuie sa mai depun d390 ,unde declar in decont achiz? .Multumesc.
Adaugata in   Monografii contabile

4 raspunsuri


la 13 Mar. 2014
In cazul in care mijlocul de transport second-hand a fost vandut de o persoana neimpozabila (de obicei o persoana fizica) , achizitia intracomunitara nu este impozabila in Romania, deci nu se datoreaza TVA indiferent cine va face achiziia: o persoan fizica, orice persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA sau orice persoana impozabila, sau persoana juridica neimpozabila, care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA. In decontul de TVA cuprindeti achizitia la rd.26 si nu depuneti formularul 390.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Mar. 2014
Multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Mar. 2014
Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este corect inreg 2133-404 val 6300 eur x curs din ziua achiz? Plata cum se va inregistra avand in vedere ca s-a efectuatat partial inainte de emiterea facturii?Multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Mar. 2014
Inregistrarea platii prin banca se face prin contul 409.01, la cursul BNR din ziua platii, im momentul emiterii facturi diferenta daca se plateste cash de face fie cu dispozitie de plata direct catre persoana fizica, fie prin contul bancar daca s-a achitat diverenta prin banca. Ex. monografie: -plata prin banca : 409.01=5121 -inregistrare factura : 213=462 (avand in vedere ca e persoana fizica) -daca nu aveti factura, in baza contractului de vanzare cumparare se face bon de achizitie si se inregistreaza 213=462 -compensare avans 462=409.01 -daca diferenta se achita prin banca 462=5121 -daca diferenta se achita cu numerar se intocmeste dispozitie de plata 462=5311 (pt plati catre persoane fizice nu exista plafon la casa) Eu asa am facut cand am achizitionat mijloc fix de la persoane fizice, daca exista alta parere o primesc cu incantare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x