Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

monografie contabila pentru scrisoara de garantie bancara

Cum se inregistreaza in contabilitate scrisoarea de garantie bancara in favoarea unui furnizor din Germania avand data expirarii in iunie 2016?

2 raspunsuri


la 06 Aug. 2015
Garantiile bancare acordate se inregistreaza numai extracontabil, iar constituirea garantiilor in favoarea unui furnizor, reprezinta blocarea sumei de catre banca, aceasta eliberand un extras de depozitare a garantiei, inregietrarea fiind pe contul 2678 alte creante imobilizate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 10 Dec. 2015
Inregistrarile contabile sunt in functie de modul de lucru al bancii !! Sunt banci care deschid un cont bancar separat pentru suma blocata pe perioada de valabilitate a Scrisorii de garantie bancara, si atunci lucrati cu 5121 analitic distinct pentru noul cont. Daca banca blocheaza suma in extras, ca pe o plata pe care nu o mai regasiti in niciun extras de cont ulterior si nici nu deschide cont bancar separat, atunci trebuie inregistrata intr-un analitic distinct al contului 2678.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x