Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cheltuieli cu reclama si publicitate

Buna ziua,
Firma noastra a fost premiata de catre Camera de comert in topul firmelor. Am primit factura de la Camera de comert "Topul firmelor" si am inregistrat-o pe contul 623 analitic. Programul de contabilitate Saga imi inregistreaza, in registrul de evidenta fiscala, aceasta cheltuiala ca fiind cheltuiala de protocol cu deductibilitate limitata de 2%. Care ar fi inregistrarile corecte in aceasta situatie: acestea sunt deductibile integral sau limitat, iar daca sunt deductibile limitat ce se intampla cu TVA-ul aferent.
Rog monografie contabila si eventual, inregistrare corecta in registru de evidenta fiscala in Saga.
Multumesc

1 raspuns


la 21 Oct. 2014
O premiere presupune castigarea unui premiu. Din cele prezentate, aveti o factura de plata pentru aceste servicii, care in opinia mea sunt de publicitate, drept urmare inregistrarea acestor cheltuieli se face prin contul 623 cu deductibilitate limitata conform prevederilor Codului fiscal. Exigibilitatea TVA pentru cheltuielile cu deductibilitate limitata, intervine in momentul in care si cheltuiala este deductibila, deci la sfarsitul exercitiului, cand trasati rezultatul veti calcula deductibilitatea cheltuielii si a TVA aferent. Inregistrarea se face ca nedeductibila initial, iar TVA neexigibila, urmand ca la sfarsitul anului la rezultatul exercitiului sa inregistrati partea deductibila.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x