Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

refacturare servicii de alimentare cu apa, dupa 01.01.2016, cu tva 9%

Societate care construieste un bloc, vinde apartamentele in rate, catre persoane fizice,intr-un interval de timp, in care, face contract cu compania de apa. Compania de apa factureaza consumul de apa pe numele societatii, care ulterior factureaxa c/v persoanelor fizice, clieti, care au cumparat apartamente in rate.
Intrebarea este: Daca compania de apa factureaza consumul cu TVA de 9%, societatea de constructii refactureaza catre clientii sai, tot cu TVA de 9%?
V-as ruga, daca puteti, sa faceti referire la baza legala aplicabila incepand cu 2016.
Adaugata in   TVA Monografie contabila

1 raspuns


la 10 Ian. 2016
In cazul in care prin contractul de vanzare in rate se stipuleaza distinct ca plata utilitatilor nu este inclusa in pret, din punctul de vedere al tva, proprietarul spatiului, care refactureaza utilitatile, este considerat cumparator-revanzator, conform normelor de aplicare a codului fiscal, iar firma imobiliara are dreptul la deducerea taxei platite pentru cumpararea serviciilor refacturate si este obligata sa colecteze tva pentru operatiunile care se taxeaza.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x