Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Monografie Contabilitate de productie

BUNA ZIUA,

Lucrez intr-o fabrica mare care foloseste metoda de calculatie pe comenzi si am urmatoarele nelamuriri:

La fabrica in cazul in care avem diferente de pret in cadrul unor comenzi cum se inregistreaza in contabilitate si ce afecteaza?

Si o alta situatie... ipotetic: doua comenzi sa zicem si 3 sectii pt realizarea comenzilor insa prin sectiile acestea trec ambele comenzi pentru diverse operatiuni, cum pot separa cheltuielile aferente fiecarei comenzi sa pot identifica costurile de productie pt comanda A si B.

Daca am niste regii stabilite in BVC si aceste regii se depasesc intr-o anumita perioada cum repartizez ? pe rezultat sau pe comanda? Exista o legislatie specifica? Din ce m-am interesant spune ca se repartizeaza rational insa nu au fost de acord auditorii cu metoda rationala aleasa.

Multumesc frumos !

3 raspunsuri


la 28 Apr. 2015
In situatia productiei pe comenzi se inregistreaza materialele pe deviz, pentru realizarea produsului finit. Diferenta de pret realizata se inregistreaza ca venit in momentul vanzarii. Cheltuielile pentru manopera se calculeaza procentual conform deciziei administratorului in functie de durata si complexitate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 30 Apr. 2015
Multumesc pentru raspuns. Dar daca diferentele de pret sunt nefavorabile, cost productie mai mare decat cost vanzare? Diferenta se pune pe cheltuieli. Iar referitor la intrebarea cu sectiile, repartizarea cheltuielilor aferente comenzilor cunoasteti situatie asemanatoare sau ce rationament se utilizeaza cel mai des? Va multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 30 Apr. 2015
Calculatia costurilor pe fiecare sectie se face pe operatiuni conform unor normative, sau in baza calculatiei stabilite de catre conducerea societatii. Daca costul de productie este mai mare decat pretul de vanzare, rezulta ca vindeti in pierdere, fapt ce trebuie remediat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x