Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Monografie contabila vanzare cu amanuntul sicrie

Cumpar componente de sicrie ( manere, crucufix, sicriu ...) le inregistrez pe marfa cu adaos, pe fiecare in parte , dar se vand ca un intreg adica sicriu ( care e compus din 4 manere, crucifix, sicriu.....) cu bon fiscal dar uneori se cere si factura fiscala pentru decontare .

Cum fac inregistrarea si descarcarea de gestiune la factura la fel ca la bon prin 4428,378, 607,la 371 , si daca tai chitanta la factura sau bon fiscal ?

1 raspuns


la 23 Iun. 2014
Din cele relatate, deduc ca aveti o activitate de comert pentru ca practicati un adaos comercial. In acest caz va recomand sa inregistrati marfurile achizitionate pe contul 371, pentru care faceti NIR, apoi pentru vanzare sa treceti fiecare componenta pe bonul fiscal sau factura, inregistrand cheltuiala pe 607. Incasarea se face cu bon fiscal, iar la cerere se elibereaza si factura. Pentru descarcarea de gestiune aveti produsele inregistrate pe casa de marcat cu totalul vanzarilor avand in vedere sa nu dublati inregistrarile cu cele de pe facturi. O alta varianta poate fi organizarea gestiunii si contabilitatii pentru activitatea de productie in care inregistrarea in gestiune se face pe 301, organizarea activitatii se face la comanda, iar in functie de client se emite un deviz de materiale la care se aplica adaosul comercial iar inregistrarea cheltuielilor se face pe contul 601. Acest lucru presupune o pozitie pe casa de marcat la care sa puteti introduce suma, aceasta nefiind fixa.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x