Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

marfuri primite gratuit de la furnizor

Buna seara,
Am urmatoarea situatie : am achizitionat marfa (bere) in valoare de 1000 lei.Furnizorul mi-a acordat bonus inca un bax de bere care apare pe factura cu suma de 0.05 lei.Cum receptionez aceasta marfa?Care este monografia contabila? multumesc!

1 raspuns


la 18 Aug. 2014
In aceasta situatie veti putea considera cantitatea gratuita material promotional sau protocol sau sa inregistrati intrarea in gestiune impreuna cu cealalta cantitate, in functie de cum veti inregistra intrarea in gestiune a produsului. Inregistrarea cantitatii totale se face la doua valori, cantitatea cu pret normal si cea cu valoare 0.05 lei urmand ca in urma vanzarii sa rezulte un venit mai mare din vanzarea produselor primite gratis. O alta varianta este sa folositi produsele gratuite intr-o oferta promotionala, sau sa le folositi pentru protocol dar trebuie sa aveti o decizie a administratorului in acest sens, iar stocarea trebuie sa fie separat de gestiunea produselor spre vanzare, diferentierea facandu-se printr-o eticheta. Din punct de vedere contabil se inregistreaza pe aceleasi conturi.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x