Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Monografie contabila pentru reevaluare

Buna ziua
Care sunt inregistrarile contabile in urmatorul caz.
Societatea A platitoare de TVA cumpara o cladire in valoare de 20.000 ron , amortizarea calculata este de 500 ron. La sfarsitul anului are loc prima reevaluare si noua valoare a cladirii este de 28.000 ron.
Societatea B se infiinteaza si societatea A este asociata in societatea B . Societatea A intra in societatea B cu cladirea ca aport de capital. Care sunt inregistrarile contabile atat la societatea A cat si la societatea B si care sunt aspectele fiscale in acest caz.
Va multumesc.

1 raspuns


la 19 Aug. 2015
Pentru situatia prezentata se face corectura cu ajustarea de valoare, recalculata la valoarea reevaluata a activului. Ca operatiuni contabile avem pentru firma A: -eliminarea amortizarii din valoarea bruta a activului: 2812= 212 -inregistrarea reevaluarii cu constituirea rezervei din reevaluare ca diferenta intre valoarea justa si valoarea contabila neta 212 =105 -calculul si inregistrarea amortizarii reevaluate 6811 =2812 -capitalizarea surplusului din reevaluare, ca diferenta dintre valoarea amortizarii dupa si inainte reevaluare 105 =1065 Din punctul de vedere al firmei B, conform prevederilor codului fiscal, valoarea fiscala pentru constructiile aduse ca aport este valoarea de piata a acestora la data intrarii in patrimoniu si se inregistreaza valoarea reevaluata. Ca inregistrari contabile aveti: -aport capital social 456=1011 -inregistrarea aportului in baza raportului de evaluare 212= 456 -inregistrarea subscrierii 1011 =1012 Prin actul de participare cu activul ca aport de capital la societatea B, se face transferul de proprietate din patrimoniul societatii A, transferul trebuind operat si la administratia locala pentru impozitare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x