Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Monografie contabila pentru lucrari de topografie

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema ;O societate care are ca obiect de activitate activitati de topografie a incheiat un contract cu o primarie pentru efectuarea unor lucrari de masurare a unor pasuni dar in acest contract este prevazuta si constructia unui saivan. Problema este ca saivanul se construieste cu materiale pe care le achizitioneaza societatea respectiva , nu primaria, si nu-mi dau seama cum sa inregistrez aceste materiale de constructie , ma gindesc sa le inregistrez ca si cheltuieli cu mat. consumabile, insa sunt sume destul de mari, ca si investitie ma gindesc ce sa fac cu ea la sfirsit...etc., poate ma ajutati dvst., multumesc anticipat!

1 raspuns


la 08 Iul. 2014
In primul rand trebuie sa fiti autorizati pentru activitatea de constructii de catre ONRC ca activitate secundara, cea de topogarfie fiind principala. Din punct de vedere contabil, contul 302 face parte din grupa materialelor consumabile si se utilizeaza in toate domeniile de activitate (productie, comert, servicii), in functie de nevoile fiecarei societati de a-si stabili evidenta stocurilor, si colecteaza diverse materiale consumabile intrate in societate care necesita stocare in cadrul unitatii, avind ca document de inregistrare factura si NIR-ul, intocmit in conformitate cu OMFP 3512/2008 privind documentele financiar-contabile. Pentru situatia prezentata, in opinia mea, daca materialele sunt achizitionate si refacturate, atunci acestea vor fi inregistrate in contabilitate ca marfa, pe baza de factura si NIR cu formula 371 = 401 iar daca acestea sunt trecute prin sistemul de productie din care rezulta un produs finit aveti conturile 3021 sau 301, urmand sa inregistrati consumurile cu 6021=3021, concomitent cu 331=711, iar la etapa 711=331, descarcarea de produse in curs de executie, receptia finala 345=711 si 371=345 la vanzare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x