Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

profit reinvestit - achizitie autoturism in regim de leasing

achizitia unui autoturism in leasing in decembrie 2014, plata avans si o rata, se poate considera profit reivestit? cum se fac inregistrarile contabile in cazul ca raspunsul este da?

1 raspuns


la 05 Ian. 2015
Profitul reinvestit in productia in regie proprie si/sau achizitia de echipamente tehnologice noi (masini, utilaje si instalatii de lucru) folosite in scopul desfasurarii activitatii economice nu se impoziteaza in perioada 1 iulie 2014 - 31 decembrie 2016. Este vorba despre activele care se regasesc in subgrupa 2.1 din Catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe, aprobat prin HG 2139/2004. Daca autoturismul achizitionat se incadreaza in categoria prezentata, se poate considera ca se aplica prevederile profitului reinvestit. Profitul investit reprezinta soldul contului de profit si pierdere, adica profitul contabil brut cumulat de la inceputul anului, in anul punerii in functiune a echipamentelor tehnologice respective. Scutirea de impozit se acorda in limita impozitului pe profit datorat pentru acea perioada. Aceasta se calculeaza trimestrial sau anual, in functie de caz. Suma profitului scutit de la impozitare, mai putin partea aferenta rezervei legale, va fi repartizata la sfarsitul exercitiului financiar cu prioritate pentru constituirea rezervelor, pana la nivelul profitului contabil inregistrat la sfarsitul exercitiului financiar.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x