Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

monografia contabila pentru cheltuieli de cercetare dezvoltare

Compartimentul de CD al societatii a lucrat pe parcursul anului 2013 mai multe proeicte legate de tehnologii noi si produse noi. S-au consumat materii prime ,s-a folosit forta de munca din cadrul societatii -pe baza de borderou si utilajele - pe baza de contract de la o alta societate.
La sf anului se dau in folosinta rezultatele cercetarii ,cu amortizare pe un an .
Am dori monografia contabila ,din punct de vedere ANAF , care sa respecte ordinul 2086/4504.

1 raspuns


la 19 Mai. 2014
Consumul de materiale consumabile: 602=302: Cheltuieli cu salariile brute: 641=421 Inregistrarea productiei in curs : 233=721 Finalizarea lucrarilor de dezvoltare: 203=721 si 203=233 Amortizarea lunara a cheltuielilor de dezvoltare: 6811=2803 Conform ART. 19^1 din Codul fiscal prevede ca la calculul profitului impozabil, pentru activitatile de cercetare-dezvoltare se acorda urmatoarele stimulente fiscale: a) deducerea suplimentara la calculul profitului impozabil, in proportie de 50%, a cheltuielilor eligibile pentru aceste activitati; deducerea suplimentara se calculeaza trimestrial/anual; in cazul in care se realizeaza pierdere fiscala, aceasta se recupereaza potrivit dispozitiilor art. 26; b) aplicarea metodei de amortizare accelerata si in cazul aparaturii si echipamentelor destinate activitatilor de cercetare-dezvoltare. In aplicarea prevederilor prezentului articol se elaboreaza norme privind deducerile pentru cheltuielile de cercetare-dezvoltare, aprobate prin ordin comun al ministrului finantelor publice si al ministrului educatiei, cercetarii si inovarii. Stimulentele fiscale se acorda pentru activitatile de cercetare-dezvoltare care conduc la obtinerea de rezultate ale cercetarii, valorificabile de catre contribuabili, efectuate atât pe teritoriul national, cât si in statele membre ale Uniunii Europene sau in statele care apartin Spatiului Economic European. Activitatile de cercetare-dezvoltare eligibile pentru acordarea deducerii suplimentare la determinarea profitului impozabil trebuie sa fie din categoriile activitatilor de cercetare aplicativa si/sau de dezvoltare tehnologica, relevante pentru activitatea industriala sau comerciala desfasurata de catre contribuabili. Stimulentele fiscale se acorda separat pentru activitatile de cercetare-dezvoltare din fiecare proiect desfasurat. - in balanta se va evidentia doar impozitul pe profit prin nota contabila 691=441 -in declaratia 101 urmeaza sa evidentiati reducerea suplimentara a impozitului pe profit din cheltuieli de cercetare (50% )
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x