Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Monografie achizitii si livrari produse accizabile vin

Ce obligatii fiscale are o firma care este antreprenor fiscal, producator de vin , platitor de tva, in cazul achizitiei si livrarilor atat interne cat si externe. Va rog si o monografie contabila si care sunt obligatiile declarative?

1 raspuns


la 31 Ian. 2016
Conform prevederilor Codului fiscal, productia si transformarea produselor accizabile trebuie realizate intr-un antrepozit fiscal, la fel si detinerea lor atunci cand accizele nu au fost platite. Din punct de vedere declarativ, pentru operatiunile efectuate cu produse accizabile societatii ii vor reveni obligatiile reglementate de Codul fiscal, respectiv sa se inregistreze ca platitor de accize prin formularul 010 si sa depuna declaratia de accize lunar la autoritatea competenta indiferent daca se datoreaza sau nu plata accizei pentru luna respectiva. Din punctul de vedere al achizitiei intracomunitare operatiunea este impozabila din punct de vedere al TVA in Romania numai daca locul acesteia este in Romania. Ca inregistrare contabila avem achizitia de marfa cu 371=401 la cursul valutar din data receptiei si 4426= 4427 in cazul operatiunilor cu taxare inversa.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x