Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

SRL-D, microintreprindere, numar angajati

Buna ziua,

Am un SRL-D infiintat in luna decembrie 2012. Odata cu ordonanta nr 8 din 23 ianuarie 2013 am inteles ca s-a modificat regimul microintreprinderii si ca s-ar fi abrogat stipularea cu privire la numarul de angajati. Nu stiu insa daca au fost publicate si normele de aplicare si daca societatea mea intra sub incidenta modificarilor.

Avand in vedere ca maine este ultima zi in care pot angaja pe cineva (60 de zile de la infiintarea societatii) pentru a-mi mentine statutul de microintreprindere - conform vechilor reguli, ar trebui sau nu sa angajez pe cineva? Ordonanta emisa se aplica retroactiv, adica si pentru societatile infiintate in 2012?


Multumesc

2 raspunsuri


la 30 Ian. 2013
Daca nu desfasurati activitati conform art 112'2 aliniatul 6 din Codul fiscal si anume: (6) Nu sunt obligate sã aplice sistemul de impunere reglementat de prezentul titlu persoanele juridice române care: a) desfãºoarã activitãþi în domeniul bancar; b) desfãºoarã activitãþi în domeniile asigurãrilor ºi reasigurãrilor, al pieþei de capital, cu excepþia persoanelor juridice care desfãºoarã activitãþi de intermediere în aceste domenii; c) desfãºoarã activitãþi în domeniile jocurilor de noroc, consultanþei ºi managementului; si aveti cifra de afaceri in an precedent sub 65.000 euro, chiar daca nu aveti angajati, incepand din 01.02.2013 firma va plati impozit pe venit de 3%.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 31 Ian. 2013
Ca si la alte intrebari, eu intreb ceva iar raspunsul parca este dat de o "masina contabila". Imi cer scuze pentru comparatie. Intrebarea mea, repet, se refera la faptul ca daca inca nu au venit normele de reglementare pentru ordonanta 8 care abroga alineatul b din definitia microintreprinderii referitoare la numarul de angajati (minim 1 angajat)....ar terbui sa angajez pe cineva( in termenul de 60 de zile potrivit legislatiei in vigoare pentru a nu pierde statutul de microintreprindere) sau nu, bazandu-ma ca ordonanta si normele vor acoperi si situatia in care ma aflu eu....
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x