Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Suntem sclavi?

Buna ziua,as avea si eu cateva intrebari.Daca in contractul individual de munca,ii specificat 8 ore pe zi/40 ore de lucru pe saptamana,ii normal sa lucram de la 8 dimineata la 19? Sambata ii obligatorie?
Si vizavi de prima intrebare,seful nostru spune ca programul ii asa de lung din cauza noastra,pt ca in contract scrie ca,citez din contract:
"Salariatului ii revin,in principal,urmatoarele obligatii:
-Obligatia de a realiza norma de munca sau,dupa caz,de a indeplini atributiuniile ce ii revin conform fisei postului."
Adaugata in   Legea Contabilitatii

2 raspunsuri


la 08 Aug. 2011
Conform Codului Muncii: Art. 112 1 Pentru salaria??ii angaja??i cu normÄ? ??ntreagÄ? durata normalÄ? a timpului de muncÄ? este de 8 ore pe zi ??i de 40 de ore pe sÄ?ptÄ?m??nÄ?. 2 ?Žn cazul tinerilor ??n v??rstÄ? de p??nÄ? la 18 ani durata timpului de muncÄ? este de 6 ore pe zi ??i de 30 de ore pe sÄ?ptÄ?m??nÄ?.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 10 Aug. 2011
1.Nu suntem sclavi. Exista Legi. Cel putin Constitutia si Codul Muncii ar trebui sa fie cunoscute de fiecare cetatean. 2.Respectarea Raspunsului dat de Georgiana Iovan este obligatorie. 3. Ca mod de evidentiere a situatiei reale: Se evidentiaza in pontaj 8 ore lucrate in regim normal de lucru de la 8-la-16 si Orele lucrate in plus de la 16-la-19 se ponteaza ca ore suplimentare. Cele 5 ore lucrate suplimetar in fiecare zi, se cumuleaza si aveti dretul la compensare in zile libere, sau se platesc cu un spor la salar Referitor la ziua de Sambata - nu este obligatorie ! Repausul saptamanal trebuie acordat tuturor categoriilor de angajati, doua zile pe saptamana, de regula sambata si duminica, in conditiile art. 132 alin. 1 din Codul muncii, indiferent de modalitatea de organizare a timpului de munca. In conditiile in care acest lucru nu este posibil, isi gasesc aplicarea celelalte alineate ale art. 132 din Codul muncii, cu conditia ca angajatul sa beneficieze de repausul saptamanal, fie acordat in alte zile din saptamana decat sambata si duminica, fie acordat cumulat, dupa o perioada de activitate continua de maximum 15 zile calendaristice. Angajatorul are obligatia de a acorda salariatilor care isi desfasoara activitatea in aceste conditii, un spor de cel putin 150% din salariul de baza pentru orele lucrate sambata si duminica sau in zilele considerate repaus saptamanal, potrivit contractului colectiv de munca la nivel de unitate sau regulamentului intern.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x