Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Stornare facturi in Contabilitate

Buna ziua,
Am un PFA si sunt in proces la Tribunal pe o speta cu ANAF-ul. Avocatul meu mi-a intocmit doua facturi pentru prestatii: una in Noiembrie 2015 si alta in Ianuarie 2016 ambele completate la Cumparator, pe numele meu de persana fizica. Ulterior am inteles ca aceste facturi le-as pute introduce in Contabilitate ca cheltuieli deductibile asa ca, acum, i-am solicitat avocatului sa storneze acesle facturi si sa le completeze la Cumparator cu numele firmei PFA. Se mai poate face acest lucru, tinand cont ca una din facturi este de anul trecut? Ambele trebuie sa le inscriu in Declaratia 394 pe luna Septembrie sau Octombrie 2016 functie de cum o sa le primesc. PFA-ul este platitor de TVA dar firma avocatului nu este platitoare de TVA.
Va multumesc pentru ajutor.

1 raspuns


la 10 Oct. 2016
Nu se mai poate face stornarea unei facturi daca aceasta a fost emisa pentru prestarea unor servicii deja efectuate in perioada precedenta, acestea fiind inregistrate si inchise cu documente justificative. Preluarea cheltuielilor pe pfa trebuia facuta la incheierea contractului pentru a putea fi emisa o factura la data respectiva.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x