Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

raspuns ptr firma care urmeaza a se vinde

Buna ziua , sunt complet derutata ptr raspunsul dat , intrucat am specificat ca soldul din balanta al firmei care urmeaza a se vinde , are sold creditor.,............ nu debitor...............(deci sora mea a creditat societatea cu suma de 122000 ron pe tot parcursul desfasurarii activitatii .
Intrebarea era fff simpla ??? acesti bani pe care ea, i-a creditat ptr societate se pot transfera in contul 455 al noului administrator .
Nu explic eu bine??? se se intampla???-sa inteleg ca nu mai putem intreba anumite probleme
pe acest site??????
Adaugata in   Legea Contabilitatii

2 raspunsuri


la 28 Mai. 2014
Cred ca nu ati inteles raspunsul meu anterior. Eu am inteles foarte bine ca soldul contului 455 este creditor, pentru ca asa trebuie sa fie in cazul unui imprumut acordat societatii, dar am crezut ca doriti sa inchideti acest cont, pentru ca el sa nu apara in evidenta contabila a societatii care cumpara firma.De aceea v-am spus ca inchiderea contului 455 se efectueaza printr-un corespondent de venituri. In acest moment daca soldul contului 455 este creditor,deci pentru a se inchide acest cont (pentru a avea sold zero), se va efectua inregistrarea 455 = 758. Daca nu doriti sa inchideti contul 455, desigur ca poata sa ramana asa,iar firma care cumpara va avea in continuare in evidenta contabila contul 455 cu sold creditor. Dar chiar daca situatia va ramane asa, este necesara declaratia pe proprie raspundere a asociatului care vinde firma ca renunta de buna voie la suma cu care a imprumutat firma.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Mai. 2014
Daca in contractul de cesiune a partilor sociale se mentioneaza ca se asociatul cedent renunta la suma cu care a imprumutat societatea atunci se va trece pe venit suma respectiva utilizand contul 758. Altfel societatea datoreaza suma respectiva catre vechiul asociat. In cazul schimbarii actionariatului suma se va trece din contul 4551 in contul 462.( bineinteles ca ramane valabil contractul de imprumut)
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x