Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

monografie contabila salon de infrumusetare

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele nelamuriri : la un salon de infrumusetare, vopseaua, pudra, etc se inregistreaza pe contul 371, nu 302, tinand cont ca pe bonul fiscal exista vopsea x lei si manopera y lei, nu ? Si a doua intrebare este privind contractul de inchiriere incheiat intre societate si persoana fizica, unde este stipulat ca plata chiriei se face prin dispozitie de plata. As vrea sa stiu cum se vor intampla lucrurile, adica : societatea face o dispozitie de plata din caserie in momentul cand achita chiria, trece numele persoanei fizice catre care face plata, o pune sa semneze si atat ?

multumesc

3 raspunsuri


la 24 Mar. 2016
Inregistrarea produselor folosite la salon se face in functie de modul cum este organizata firma. Daca aveti activitate de vanzare produse infrumusetare atunci le treceti ca marfuri, daca aveti produsele incluse in serviciile prestate conform consumurilor stabilite prin retetar le veti considera ca materiale incluse. Pentru chirie, daca aveti contract de inchiriere se face plata prin caserie emitand dispozitie de plata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Mar. 2016
Buna ziua, Multumesc frumos de raspunsuri, dar nu prea inteleg cum ar fi mai bine sa incadrez aceste produse, tinand cont ca administratorul spune ca pe bonul fiscal apare valoarea vopselei ca prim reper si pe urma manopera, al doilea reper. Iar in cazul contractului de inchiriere, persoana fizica trebuie sa-i dea societatii ceva la mana sau este de ajuns dispozitia de plata ? multumesc
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Mar. 2016
Este in regula asa, dar va trebuie sa aveti inregistrata si vanzarea cu amanuntul de articole cosmetice. Pentru plata chiriei aveti contractul, dispozitia de plata atesta plata numerar.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x