Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Legea Contabilitatii

Buna ziua,

Este posibil ca un asociat care nu este administrator la un SRL, asociatul avand studii economice superioare, si o practica de 32 ani ca director economic sau contabil sef la alta societate la care este si in prezent angajat, poate intocmi si semna bilantul SRL-ului la care este asociat, in conditiile in care, pe perioada fiscala respectiva anul 2011, SRL-ul are cifra de afaceri "zero" ?

Va multumesc.

V. Popescu

2 raspunsuri


la 27 Apr. 2012
Situatiile financiare la 31.12.2011 pot fi semnate de de persoane autorizate C.E.C.C.A.R. sau de directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functievezi fisa postului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Iun. 2012
Raspunsul acesta, citat din Legea Contabilitatii nu raspunde spetei semnalate de userul Valeria Popescu. Daca economistul in cauza ar fi fost angajat la societatea respectiva, nici nu se mai punea problema. Dar, in cazul nostru, despre ce "fisa a postului" vorbiti ? Persoana nu e angajata cu CIM la societatea cu bilantul, ci la alta, deci nu vorbim de fisa postului. In cel mai facil caz, vorbim de o imputernicire AGA, privind intocmirea si semnarea bilantului, avand in vedere ca omul e si asociat si are si studii si experienta pe masura. O alta varianta ar fi incadrarea dumnealui, cu contract de munca pe durata determinata, in perioada depunerii bilantului, fie chiar si cu part-time, in functia de director economic sau contabil sef. Bineinteles, cu implicatiile legale de rigoare : comunicare REVISAL, raportare D.112, colectarea si virarea de impozite si contributii aferente.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x