Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Intreprindere Individuala -numerotare facturi, acte obligatorii, registru jurnal

Buna ziua!
Sunt noua pe acest forum! In primul rand vreau sa va felicit pt toata munca depusa si sa va multumesc pt ajutorul acordat noua care suntem la inceput de drum in aceasta meserie.

Am si eu o intreprindere individuala (ca si activitate am o ferma de iepuri ) si am cateva nelamuriri legate de actele care trebuiec intocmite. In primul rand care ar fi actele care trebuie sa existe in societate? In al doilea rand cum se face numerotarea facturilor? In anul 2013 am avut facturi de la nr 1 la nr 45 cu seria AA si chitante scu seria AB aceleasi numere. As dori sa stiu daca in 2014 incep cu nr 1 sau continui cu nr 46? Se schimba seria sau ramane aceeasi?
Trebuie sa tin gestiune la iepuri? Cati am vandut, cati s-au fatat? Am voie sa am consum propriu?

Daca luna asta inregistrez 20 de iepuri in contabilitate am voie sa trec ca si consum propriu un anumit numar?
Daca am o cheltuiala inainte sa am vanzare - deci nu am incasari- ce fac? Trec in registrul jurnal de incasari si plati aport asociat ca la SRL? Dupa ce fac acest aport la sf anului imi iau banii investiti inapoi?

Multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri!

1 raspuns


la 09 Apr. 2014
1.Conform Ordinului nr. 3512 din 27/11/2008 privind documentele financiar-contabile, cu modificarile si completarile ulterioare : REGISTRUL-JURNAL DE INCASARI SI PLATII cod 14-1-1/b Serveste ca: - document de inregistrare a incasarilor si platilor; - document de stabilire a situatiei financiare a contribuabilului care conduce evidenta contabila in partida simpla; - proba in litigii. Se intocmeste intr-un singur exemplar de catre contribuabili, facandu-se inregistrarea operatiunilor efectuate pe baza documentelor justificative, distinct, pe fiecare operatiune, fara a se lasa randuri libere, dupa ce a fost numerotat, snuruit, parafat si inregistrat la organul fiscal teritorial. In Registrul-jurnal de incasari si plati se inregistreaza nu numai operatiunile in numerar, ci si cele efectuate prin contul curent de la banca. Operatiunile inregistrate in Registrul-jurnal de incasari si plati se totalizeaza anual. In conditiile conducerii evidentei contabile in partida simpla cu ajutorul tehnicii de calcul, fiecare operatiune economico-financiara se va inregistra in ordine cronologica, in functie de data de intocmire sau de intrare a documentelor. In aceasta situatie Registrul-jurnal de incasari si plati se editeaza lunar, iar paginile vor fi numerotate pe masura editarii lor. 2. Puteti emite decizie de emitere facturi incepad cu 01.01.2014 de la nr 1- la ... sau puteti merge in continuare cu numerotarea. Eu va recomand sa mergeti in continuare cu numerotarea. 3.Se va tine extracontabil si o gestiune.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x