Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Facturare reducere comerciala de catre client

Buna ziua,

Pentru ca a depasit un anumit volum la achizitii intracomunitare, firma noastra ar trebui sa primeasca pentru anul 2014 o reducere comerciala de 20.000 eur de la un furnizor extern. In mod normal ar fi trebuit sa ne faca o factura cu minus si sa facem inregistrarea 401=609 20.000 eur. Dar furnizorul ar prefera sa-i facturam noi aceasta reducere, sa fie un venit pentru noi, pentru a nu afecta volumul achizitiilor pe care l-am facut pe 2014 de la el.

Exista aceasta posibilitate? Ce ar trebui sa trecem in factura pe care o emitem noi si pe ce cont de venit se inregistreaza?Va fi o prestare de servicii intracomunitara?

Va multumesc.
Adaugata in   Legea Contabilitatii

1 raspuns


la 01 Ian. 2015
Reducerile comerciale sunt facute de catre furnizor catre client, avand la baza prevederi contractuale si nu va reduce volumul achizitiilor ci doar pretul acestora. Reducerea se poate face in decursul anului 2015 la urmatoarele facturi, daca relatiile comerciale continua. Emiterea unei facturi de reducere din partea clientului nu este posibila, doar in cazul in care este vorba despre retunari de marfa, altfel, singura posibilitate este facturarea de servicii intracomunitare pentru care nu aveti nu contract si nu poate fi considerata reducere.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x