Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Factura inregistrata eronat luna anterioara

Daca in luna august am observat o factura inregistrata gresit in luna iulie din punct de vedere al deductibilitatii TVA 50%, ce pot face? E legal sa stornez factura si sa o inregistrez corect in luna august ?
Multumesc!

4 raspunsuri


la 19 Sep. 2012
Stornati factura in luna august. Conform prevederilor art. 63 din Ordinul 3055/2009, corectarea erorilor se efectuează la data constatării lor. Corectarea lor se efectuează pe seama contului de profit şi pierdere, fiind aferente exerciţiului financiar curent.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Sep. 2012
Raspunsul este de fapt o intrebare adresata d-nei TEODORA MUNTEANU : sa presupunem ca factura a fost inregistrata integral pe cheltuieli si trebuia 50% ; ce se intampla cu calculul impozitului pe profit? cand vine controlul de la fisc nu stabileste majorari, penalitati pentru suma ce trebuia platita la imp pe profit?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 21 Sep. 2012
Fiind vorba de lunile iulie si august care sumt in acelasi trimestru nu influenteaza impozitul pe profit .Probabil vroiati sa va referi la TVA care s-a dedus mai mult in iulie -depinde de perioada in care raportati TVA -lunar sau trimestrial .
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 21 Sep. 2012
Lunar
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x