Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

dispozitie de plata/incasare catre casierie

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in ce cazuri trebuie sa folosesc dispozitie de plata/incasare catre casierie? De exemplu, daca administratorul a platit o factura din banii lui, vine a doua zi la casierie si cere banii pe baza de chitanta si factura am obligatia sa intocmesc dispozitie sau nu? Care este baza legala? Multumesc!
Adaugata in   Legea Contabilitatii

1 raspuns


la 06 Nov. 2015
Baza legala este Legea contabilitatii actualizata, iar in cazul in care un angajat vine sa deconteze o cheltuiala, aceasta trebuie verificata si aprobata de persoanele responsabile abilitate. Plata se face la primirea documentului justificativ putand fi inregistrat direct in registrul de casa, sau daca plata este efectuata in zilele anterioare se face decont de cheltuieli care se inregistreaza in registrul de casa, iar in contabilitate se foloseste contul 542. Dispozitia de plata se foloseste in cazul in care nu aveti un document pentru efectuarea platii, respectiv catre persoanele fizice care nu au posibilitatea emiterii chitantei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x