Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Deschiderea unei filiale intr-o tara care nu este membra UE

O societate comerciala de constructii si-a deschis o filiala intr-o tara care nu este membra UE. Ce trebuie sa fac eu din punct de vedere contabil in acest caz si mai departe, cand societatea va duce utilaje, materiale de constructii si muncitori?

Multumesc.

1 raspuns


la 03 Aug. 2012
Filiala este o societatea comerciala cu personalitate juridica, constituita de societatea primara care detine majoritatea capitalului sau. Filiala participa la raporturile juridice in nume propriu, prin actele juridice ale reprezentantiulor sai, dobandeste drepturi si isi asuma obligatii, cu angajarea unei raspunderi proprii. Fiind o societatea comerciala cu personalitate juridica, se constituie in conditiile stabilite de lege pentru constituirea societatilor comerciale din tara in care este deschisa. Totodata, va aplica prevederile legale referitoare la organizarea contabilitatii si legislatia fiscala a statului in care se deschide. Societatea din Romania urmeaza sa factureze catre aceasta utilajele, materiale de constructii etc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x