Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

data inregistrarii si data semnarii unui Contract ?

- institutie publica
1.- care trebuie sa fie ordinea semnarii unui Contract de prestari servicii ?
contabilul sef, persoana care pune viza CFP, cel care pune viza de legalitate, consilierul juridic, directrorul institutiei publice ?
2.1. - Contractul se inregistreaza in Registrul de intrari-iesiri al institutiei publice
in ziua cand semneaza toti cei enumerati mai sus ?
adica: data inregistrarii trebuie sa fie si data semnarii unui Contract ?
2.2. - dar daca unul din salariati nu este la serviciu in acea zi,
cand se inregistreaza actul ?
Cand va semna si acesta ?
- acel salariat poate semna anterior sau ulterior incheierii Contractului,
iar langa semnatura sa se va regasi data semnarii de catre acesta ?

4 raspunsuri


la 27 Sep. 2014
Inregistrarea interna a unui contract se face de obicei cu data emiterii acestuia. Pentru aprobarea acestuia primele persoane care semneaza sunt cele specializate, consilierul juridic si contabilul apoi cei care au atributii de verificare CFP si cel care aplica viza de legalitate, iar in final directorul institutiei ca reprezentant legal. Data semnarii nu are relevanta pentru inregistrarea in Registrul de intrari iesiri a contractului, ci data emiterii, sau primirii spre inregistrare de catre persoana care raspunde de registratura. Contractul este perfect valabil si emite efecte din momentul semnarii acestuia de catre reprezentantul legal, lipsa unei semnaturi poate fi interpretata ca asumarea unilaterala a raspunderii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Sep. 2014
1. - Data semnarii nu are relevanta pentru inregistrarea in Registrul de intrari iesiri a contractului ? - colega care pune viza CFP mi-a spus ca daca, consilierul juridic este in Concediul de odihna /medical /invoire, acesta nu poate semna in acea zi, iar actul semnat de acesta in aceste conditii este nul, dar in acelasi timp constituie si o infractiune de fals in inscrisuri ( pt. ca se considera ca acesta nu era la serviciu cand ii apare semnatura pe act ) ! sau 2. - la data emiterii trebuie ca toti cei care semneaza actul sa fie prezenti la serviciu ? 3. - actul este valabil si daca va fi semnat doar de director ? - pt. ca la controlul de audit de anul acesta comisia de control a pus in vedere conducerii institutiei toate Contractele sa fie semnate si de catre consilierul juridic si in mod obligatoriu sa poarte semnatura si viza salariatului responsabil cu CFP-ul. - Este corect si legal ce masuri au fost dispuse ? - directorul a spus ca nu poate fi platit prestatorul de servicii daca acel Contract nu are semnaturile contabilului sef si viza CFP. Este adevarat sau nu ? sau doar plata nu se poate face doar cu semnatura directorului si fara semnaturile celor 2 salariati ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Sep. 2014
O persoana nu poate semna un act oficial cand nu este in exercitiul functiunii, deci pentru ca semnatura sa fie valabila trebuia facuta o adresa cu suspendarea concediului. Data emiterii este data cand contractul este conceput de compartimentul juridic, inregistrarea urmand a se face de catre registratura in momentul cand le este inaintat documentul spre inregistrare semnat sau nu. Un contract poate fi semnat si doar de catre reprezentantul legal daca nu este restrictionat de prevederile statutare ale institutiei, dar acesta isi asuma in totalitate responsabilitatea pentru documentul respectiv. Organizarea activitatii institutiei este stabilita prin statutul acesteia, dar daca directorul a semnat singur acel contract de prestari si nu vrea sa plateasca pe motiv ca nu sunt celelalte semnaturi nu este corect. Acesta nu trebuia sa semneze fara a avea toate semnaturile daca nu isi asuma raspunderea. Din punct de vedere legal, contractul este perfect valabil din partea prestatorului de servicii, acesta putand cere in instanta recuperarea sumei datorate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Sep. 2014
- si totusi, daca fiecare salariat care semneaza nu pune si data, cum se poate identifica data semnarii unui act ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x