Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cum se va mai face plata ?

Buna ziua ! Va rugam frumos un sfat referitor la urmatoarea problema: cu ajutorul Sindicatului, noi, angajatii am castigat niste drepturi salariale. Angajatorul vrea sa puna in executare de buna voie hotararea judecatoreasca. Dar, daca dupa 3 ani de zile, angajatorul nu mai vrea sa execute hotararea ? ...... nu intervine prescriptia ? ...... Noi, angajatii, impreuna cu Sindicatul, ce cale vom avea pentru a forta angajatorul sa execute hotararea ? ..... sau potrivit OUG privind masuri restrictive bugetare - angajatorul, institutia publica este obligata ca in 5 ani de zile sa execute hotararea judecatoreasca ? ..... Va putea fi tras la raspundere angajatorul /institutia publica daca dupa 3 ani nu va mai plati ?i nu va mai executa hotararea judecatoreasca ?

5 raspunsuri


la 19 Aug. 2020
Dar dacain ultimul an, al 5 -lea an, daca angajatorul tergiverseaza si nu mai vrea sa faca plata esalonata a drepturilor salariale ale angajatilor ? ....... cum vom proceda ? ....... Va trebui sa facem, noi si cu Sindicatul vreo Cerere catre angajator ? .... sau sa cerem unui executor judecatoresc sa ceara executarea, ca sa nu iesim din cei 5 ani - in care angajatorul ar trebui sa execute hotararea ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 31 Aug. 2020
Drepturile salariale nu au termen de prescriere.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Sep. 2020
Colegul de la Resurse Umane mi-a spus ca in Codul muncii sunt termenele de prescriere si mi-a dat articolul urmator: Art. 268. [termenele de prescripţie extinctivă] (1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate: a) în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care a fost comunicată decizia unilaterală a angajatorului referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă; b) în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care s-a comunicat decizia de sancţionare disciplinară; c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator; d) pe toată durata existenţei contractului, în cazul în care se solicită constatarea nulităţii unui contract individual sau colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia; e) în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia. (2) În toate situaţiile, altele decât cele prevăzute la alin. (1), termenul este de 3 ani de la data naşterii dreptului. ....... va rugam frumos sa ne spuneti ... daca se aplica si pentru cazul nostru.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Sep. 2020
Da. Dar trebuie sa va incadrati in situatia respectiva. Atentie ca termenul poate fi suspendat in anumite situatii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Sep. 2020
Va multumim enorm de mult pentru raspuns !
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x