Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cum se procedeaza cu aportul de capital?

Buna ziua,

Am si eu nelamuriri referitoare la aportul de capital. Mai concret am sa exemplific pentru a putea fi mult mai usor de inteles. Daca imi deschid o firma, achit capitalul acela social de 200 RON, iar daca activitatea firmei este cea de comert cum se procedeaza la inceput cu achizitionarea marfurilor? Din ce am citit pe internet pana acum, am inteles ca trebuie facut un aport de capital care ulterior se poate retrage (recupera). Intrebarile mele principale sunt:

1) Cat dureaza procesul acesta de aport de capital?
2) Sa zicem ca fac un aport de capital, cumpar marfa de 5000 lei, o dau mai departe la client, de la client obtinand 8000 de lei, cand pot face recuperarea aportului, dupa cat timp?
3) Daca fac un aport de capital si nu utilizez acei bani, pot sa ii retrag?

In speranta ca nu va deranjez si in speranta ca ma puteti ajuta cu raspunsuri la aceste nelamuriri va multumesc anticipat.

Cu stima

1 raspuns


la 07 Iul. 2014
La deschiderea firmei este evident faptul ca aceasta are in prima clipa de viata doar valoarea capitalului subscris si varsat, in principiu 200 lei, cu care nu poate intretine desfasurarea activitatii economice. Tinand cont ca alte lichiditati nu le poate procura de la o institutie de credit pentru ca nu are credibilitate, atunci nu ramane decat ca asociatii sa creeze un fond de rulment creditand societatea cu o suma suficienta pentru desfasurarea activitatii. Aceasta creditare se face in baza unui contract, cu bani lichizi si nu cu aport in natura. Termenul de rambursare este rezonabil la intelegerea partilor, recuperarea putandu-se face in functie de starea si lichiditatile firmei. Acest imprumut l-ati facut deja la constituirea societatii si urmeaza sa mai contribuiti si pe viitor pentru a sustine activitatea economica, in caz ca o parte raman neutilizati, ii puteti retrage oricand.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x