Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cum pot tine contabilitatea de acasa? Ce conditii trebuie sa indeplinesc?

Buna,

Eu am terminat ASE-ul, acum sunt la master - Contabilitate Internationala (ca sa pot intra la CECCAR). Am cautat, dar nu-mi sunt foarte clare informatiile.

As putea tine contabilitatea unei firme daca as fi angajata pe un post de Contabil Sef? In aceste conditii pot semna si bilantul? Trebuie sa fiu inscrisa la CECCAR pentru a ocupa o astfel de functie?

Pentru a infiinta o firma de contabilitate (de exemplu cu cod CAEN 6920) trebuie sa fiu inscrisa la CECCAR? Pot infiinta o firma de contabilitate primara fara sa fiu inscrisa la CECCAR? Daca da, pot face balantele si alte rapoarte si sa pot depune si declaratiile? Pot semna bilantul?

Multumesc!

3 raspunsuri


la 20 Aug. 2016
Ca absolventa a studiilor superioare de trei ani, puteti sa va angajati pe post de contabil, economist etc la o societate, dar fara o licenta cu master nu puteti ocupa postul de contabil sef sau director financiar. In scrierea in CECCAR presupune studii complete precum si o vechime in compartimentul economic al unei firme. Pentru deschiderea unei societati care are ca activitate principala servicii de contabilitate trebuie ca unul din asociati sa fie membru CECCAR. Pentru activitatea de contabilitate primara nu trebuie sa fiti membra a asociatiei sau sa aveti studii superioare complete, in domeniul economic, dar bilantul poate fi semnat de catre persoanele care au calitatea necesara conform prevederilor legale.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Aug. 2016
Multumesc mult de raspuns. Daca binevoiti sa-mi raspundeti si la urmatoarele intrebari : Imi pot deschide o firma de contabilitate primara SRL -D ? Daca nu, pot SRL sau PFA? In aceste conditii pot depune eu declaratiile? Imi trebuie o procura? Multumesc pentru timpul acordat!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Aug. 2016
Puteti deschide o srl cu servicii de consultanta si management, dar nu de contabilitate. Pentru pfa va trebuie licenta, master si adeveriinta ceccar. Puteti face contabilitate primara si de gestiune.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x