Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cum inregistrez o retragere de numerar in registrul de incasari si plati

Buna ziua. Am un I.I. in constructii, eliberez facturi de prestari servicii si nu intocmesc decat un jurnal de incasari si plati. Intrebarea mea este: cum inregistrez in jurnal o retragere de numerar din cont? adica am incasat o suma de 1000 de lei sa zicem, in cont, pe care am trecut-o la incasari, si din ea am retras o parte, 800 lei, ca sa platesc niste facturi cu numerar, pe care le trec la plati. Cum trec suma retrasa, de 800 lei?
Va multumesc.
Adaugata in   Legea Contabilitatii

2 raspunsuri


la 04 Ian. 2016
Pentru operatiunile inregistrate de ii utilizati registrul de incasari si plati nefiind necesar un registru de casa, contabilitatea fiind in partida simpla. Operatiunea de incasare se inregistreaza din extrasul de cont iar plata se inregistreaza la plati indiferent daca finantarea vine din ridicare numerar sau din alte surse.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Ian. 2016
Retragerea de 800 lei reprezinta plata din banca si incasare in casa si se inregistreaza ca atare. NU influenteaza situatia financiara.Platile care conteaza sunt cele cu numerar ( din casa) a facturilor pentru care ai retras banii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x