Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contact de prestari servicii

Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema: sunt administrator in doua societati: una in Romania (unde suntem 2 asociati) si una in Italia (unde suntem asoCiati aceiasi doi din Romania plus un altul). As dori sa fac un contract de prestari servicii intre cele doua societati (societatea din Romania a prestat servicii de consultanta societatii din Italia), dar din cate am inteles, nu este intrutotul legal. As dori parerea dumneavoastra.
Va multumesc anticipat.

2 raspunsuri


la 09 Ian. 2013
Sunt considerate operatiuni intre persoanele afiliate. Conform Ordinul nr. 222 /2008 cu modificarile si completarile ulterioare, contribuabili care realizeaza tranzactii cu persoane afiliate au obligativitatea intocmirii "dosarul preturilor de transfer". Conform ART. 7 pct. 21. prin persoane afiliate intelegem: a o persoana este afiliata cu alta persoana daca relatia dintre ele este definita de cel putin unul dintre urmatoarele cazuri: a o persoana fizica este afiliata cu alta persoana fizica, daca acestea sunt sot/sotie sau rude pana la gradul al III-lea inclusiv. Intre persoanele afiliate, pretul la care se transfera bunurile corporale sau necorporale ori se presteaza servicii reprezinta pret de transfer; b o persoana fizica este afiliata cu o persoana juridica daca persoana fizica detine, in mod direct sau indirect, inclusiv detinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot detinute la persoana juridica ori daca controleaza in mod efectiv persoana juridica; c o persoana juridica este afiliata cu alta persoana juridica daca cel putin: i prima persoana juridica detine, in mod direct sau indirect, inclusiv detinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la cealalta persoana juridica ori daca controleaza persoana juridica; ii a doua persoana juridica detine, in mod direct sau indirect, inclusiv detinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numarul titulurilor de participare sau al drepturilor de vot la prima persoana juridica; iii o persoana juridica terta detine, in mod direct sau indirect, inclusiv detinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot atat la prima persoana juridica, cat si la cea de-a doua.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 09 Ian. 2013
Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului Dvs., dar imi cer scuze pentru ca nu am inteles prea multe...in acest sens va explic mai bine: era vorba de un contract de prestari servicii intre firma din Romania unde eu sunt administrator unic si detin 20% , celelalte 80% fiind ale asociatului meu italian si alta firma di Italia unde tot eu sunt administrator unic si detin si 20%, celelalte 60% apartin aceluiasi asociat ca si in celalalt caz si ultimele 20% apartin unui alt asociat si el italian..... Doream sa fac un contract de prestari servicii intre cele doua firme, dar dat fiind ca eu sunt administrator unic in ambele firme, vroiam sa stiu daca se poate si daca este legal sau ce urmari poate avea..... Va multumesc anticipat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x