Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Concediu prenatal

Buna ziua, va rog sa ma ajutati, am intrat din 26 mai in concediu prenatal, salariul meu de incadrare este de 700 ron. Va rog sa imi ziceti din acesta se socoteste 85% sau cum zice contabila firmei ca din venitul realizat in ultimele 6 luni. Cand am intrebat-o imi zicea ca voi lua 435 salariu mie mi se pare putin, ar trebui macar 500 si cand am intrebat-o mi-a zis ca se mai scade una alta, dupa cate stiu eu doar CAS se scade, nu? Ea mi-a zis ca si aia e 85 de lei. Va rog frumos sa ma ajutati, pentru ca daca nu are dreptate sa ma pot apara. Nu stiu daca pot sa am incredere in ea pentru ca si la concediu medical mi-a gresit la numaratul zilei (mi-a scos sambetele si duminicile) asa ca am mers mai tarziu la comisie decat trebuia. Daca aici a gresit cum pot avea incredere? Ajutati-ma, va rog. Multumesc.
Adaugata in   Legea Contabilitatii

1 raspuns


la 14 Iun. 2013
Modalitatea de calcul pentru concediul medical prenatal este urmatoarea: 1. Se insumeaza salariile BRUTE din ultimele 6 luni. 2. Se insumeaza zilele lucratoare din ultimile 6 luni. Atentie! zilele lucratoare nu calendaristice. 3. Media zilnica se calculeaza impartind salariile brute realizate in ultimile 6 ani ( calculate conform pct.1.) impartit la totalul zilelor lucratoare din ultimele 6 luni ( calculate conform pct.2.). 4. Se calculeaza zilele de concediu medical (fara zilele de sambata si duminica!- doar zilele lucratoare). Indemnizatia bruta se calculeaza : (media zilnica rezultata la pct. 3) x (zilele de concediu calculate la pct.4) x 85%. Din acesta indemnizatie se va retine contributia CAS.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x