Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

comanda materiale curatenie in unitate bugetara

lucrez intr-o institutie de invatamant ca administrator patrimoniu.
am facut in data de 20 referat de necesitate si comanda pentru produse de curatenie in valoare de 684 lei, in data de 26 am primit produsele si factura aferenta, valoarea facturii fiind de 699 lei ( firma are pretul produselor in euro ). am receptionat marfa, am facut refrat de justificare dar la contabilitate mi s-a spus ca valoarea comenzii trebuie sa fie indentica cu valoarea facturii
As vrea sa stiu cum sa procedez corect, mi se pare absurd sa refac o comanda semnata de director si contabil si transmisa prin fax in data de 20.
va multumesc.

2 raspunsuri


la 27 Mai. 2014
Daca ati justificat referatul cu factura primita,trebuie sa solicitati diferenta dintre 684 lei si 699 lei.Aceasta situatie este similara unui avans spre decontare, caz in care atunci cand se efectueaza decontul de cheltuieli, daca sunt diferente in plus sau in minus fata de avansul acordat, se restituie bani daca suma decontului este sub suma primita ca avans, respectiv se primesc bani daca suma decontului depaseste suma primita ca avans. In cazul dvs. este vorba despre o diferenta de curs valutar intre cele doua sume, care se contabilizeaza corespunzator.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Mai. 2014
In urma depunerii referatului cu justificarea diferentei de plata, directorul poate acorda aceasta diferenta sau nu daca bugetul stabilit este depasit si aceasta este considerata nejustificata. Fiind institutie bugetara, achizitiile trebuie sa respecte legislatia privind achizitiile publice.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x